Wednesday, August 29, 2012

PAS Sudah Lama Masuk IPT Dalam Dan Luar Negara!!??Kalau UMNO baru nak masuk IPTA, PAS pula sudah lama bertapak di IPT baik di dalam negara mahu pun di luar negara?

Mereka ini selalu bertopengkan perkumpulan yang menyebarkan Islam untuk menarik pelajar tahun ketiga yang selalunya ingin kembali ke pangkal jalan setelah berpoya-poya semasa tahun pertama dan tahun kedua pengajian.

Dalam mengkaji ilmu Islam mereka turut diselitkan dengan isu-isu politik negara Malaysia dan bukan negara tempat mereka sedang menuntut!

UIA dan MRSM Kelantan sudah lama mendirikan tapak PAS di hati setiap penuntut yang tidak kenal apa itu politik!!!

Nampaknya Barisan Nasional harus bangkit dari berangan-angan bahawa tiada politik di dalam kampus IPTA!?  

Tanpa saluran yang betul dan cara yang sesuai, mungkin mahasiswa tidak dapat dibimbing mengikut politik yang rasional!??  Anwar sahaja sudah berpolitik semasa menjadi mahasiswa!

Dia juga yang mengadakan demonstrasi jalanan di Kedah! Sekiranya golongan begini tidak dikawal maka lebih banyak lagi politik jalan raya yang akan berdiri di kampus-kampus IPTA?

Siapakah yang menconteng papan tanda jalan yang menggunakan bahasa Inggeris kepada Melayu semasa menuntut di UM dulu?  Sekiranya ada parti politik di kampus mungkin perkara sedemikian dapat dikawal dan Anwar mungkin tidak akan menyontot jantan dan betina?


0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Recent Posts

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More