Saturday, March 17, 2012

Kenapa Anwar Takut?!!!

Anwar takut bila berdepan dengan RPK?!!  Tetapi beriya-iya mahu berdebat dengan PM?!!  Kenapa Anwar boleh memilih dengan siapa dia hendak berdebat?!!  Apakah benar Anwar sudah jadi penakut?!!! 
Tindakan Anwar tidak konsisten: Najib

Bharian 2012/03/17 

IPOH: Datuk Seri Najib Razak berkata, keputusan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang enggan berdebat dengan blogger, Raja Petra Kamaruddin di Kent, England adalah satu tindakan yang tidak konsisten.

Perdana Menteri berkata: "nampaknya dia (Anwar) tidak sanggup (berdebat dengan Raja Petra)."
"Kita mesti konsisten. Bila kita kata kita mengamalkan demokrasi dan kita bersifat terbuka, yang mana dia selalu salahkan kerajaan dengan mengatakan kerajaan (Barisan Nasional) tidak demokratik dan tidak terbuka.
"Tetapi sebenarnya, kalau kita lihat dari segi tindakan mereka seperti tidak membenarkan sesetengah akhbar serta mengharamkan menghadiri persidangan akhbar mereka, apakah itu konsisten dengan apa yang diluahkan mereka selama ini."

Beliau berkata demikian apabila diminta mengulas laporan akhbar hari ini yang melaporkan Raja Petra mendakwa Anwar "chicken" (pengecut) selepas meminta penganjur "Forum WikiLeaks" untuk mengeluarkan nama Raja Petra dari senarai peserta forum itu yang berlangsung pada Sabtu di Kent, England.

Terdahulu, Najib merasmikan bangunan baru Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Wan Hwa2 yang bernilai RM9 juta di Mengelembu dekat sini, hari ini.

Perdana Menteri berkata, ini menunjukkan apa yang diperkatakan oleh Anwar tidak sama dengan apa yang dilakukannya.
"Lambat laun rakyat akan mempersoalkan perkara ini," katanya. - BERNAMA

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More