Thursday, April 21, 2011

28 YB Lompat Kapal BN!???

Menurut Lawyer Garang terdapat kemungkinan perkara di atas untuk menggesa Taib Mahmud meletakkan jawatannya dengan kadar segera atau mereka ini akan menyertai DAP untuk membentuk kerajaan baru Pakatan Rakyat!!!??


Kononnya YB Katak ni nak bagi tekanan buat CM untuk menyuruh beliau menamakan bakal pengganti beliau dan terus berundur dari dunia politik!!??  Mereka YB Katak ini dikhabarkan akan mengugut untuk menyertai DAP bagi membentuk kerajaan majoriti bersama DAP!!!??

Apalah kecoh sangat nak buat CM berundur?!! Kalau tiba masanya CM akan berundur memandangkan pelan peralihan kuasa sedang berjalan dengan lancar!!  Yang menjadi persoalan sekarang pula bila si Cau Kit Siang nak berundur?!!  Tak sedar ke lebih 47 tahun dalam politik lepas tu mengamalkan nepotisme macam Anwar Ibrahim juga.  Kalau dapat DAP tu semua ahli keluarga sehingga ke kaum kerabat jadi exco tertinggi Cau Kit Siang!!!???

Janganlah DAP cemburukan kemenangan BN sehingga sanggup membuat tohmahan dan menyebarkan fitnah mengenai YB BN nak lompat kapal?!!  YB BN semuanya setia kepada Barisan Nasional!! Kalau tidak mereka tidak akan dipilih oleh CM untuk menjadi wakil rakyat di kawasan BN!!!

YB Pakatan Haram yang selalu lompat kapal memandangkan pemimpin pakatan haram tidak mempunyai karisma dan berkaliber!!  Ini menyebabkan nasib YB Pakatan Haram sentiasa tersisih oleh Exco tertinggi Pakatan Haram yang rata-ratanya semua kaum kerabat Cau Kit Siang, Anwar Ibrahim atau Karpal Singh!??  Siapa sebenarnya mahu lompat sekarang?!!

2 comments:

Salam saudara Putih Maya..

Blog saudara saya sudah paut dan follow..

Salam perjuangan..

tuan,minta pautkan link blog saya,saya sudah berbuat jua,hehe

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More