Tuesday, December 6, 2011

Pakatan Haprak Kata 20 Peratus Konon Muka Baru?!! Pigi dah!!!?? Serupa Lidah Bercabang!!??

Berikutan daripada kenyataan MB Kelantan semalam, maka Apai John akan menyerang Kelantan dengan fitnah yang pernah digunakan untuk Sarawakerepot!!??  Kali ini Kelantankerepot akan dilancarkan agar Nik Aziz berundur sepertimana yang pernah dibuat ke atas Pehin Sri!!??

Apakah reaksi blogger PAS untuk menyekat kemarahan Apai John yang tidak suka orang politik memegang parti terlalu lama???  Mungkin lebih ramai lagi yang akan menjadi seperti Francis Siah di Kelantan?  Tukang kasut pun tidak apa janji berjaya menyuruh Nik Aziz untuk berundur?!!  Begitulah Francis Siah, tidak kenal pun siapa dirinya tiba-tiba mahu Pehin Sri berundur!!???  Setakat boleh membawa beratus orang untuk berhimpun nampak gayanya rempit di Pulau Pinang lagi hebat kerana berjaya memberi kesan kepada Lim Guan Eng untuk membina litar lumba!!??  Walaupun belum terlaksana namun setelah mendirikan Kampung Buah Dada maka adalah nanti sebuah litar lumba di tengah Kampung Buah Dada di tapak Kampung Buah Pala suatu masa dahulu!!??

Adakah Karpal Singh akan menjadi seperti Salleh Jaaparuddin yang akan bermati-matian menjual jam Rolex palsu untuk diagihkan di sekitar rumah Orang Asli di Kelantan bagi memastikan Nik Aziz berundur dan tidak menjalankan Hukum Hudud??!!

Pembangkang Tak Mahu Beri Laluan Kepada Yang Muda, Kata Shafie 
 
BERNAMA 06 Disember, 2011 20:19 PM 
MIRI, 6 Dis (Bernama) -- Pakatan pembangkang tidak mahu memberi laluan kepada generasi muda untuk mengambil alih kepimpinan mereka, kata Naib Presiden Umno Datuk Seri Mohd Shafie Apdal di sini, Selasa.

Katanya ini jelas terbukti daripada kenyataan Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat semalam yang mengesahkan akan bertanding dalam pilihan raya umum ke-13.

Menurut Mohd Shafie, pendirian Nik Abdul Aziz, 80, ini bertentangan dengan langkah Barisan Nasional (BN) yang bersedia meletakkan lebih ramai calon muda dalam pilihan raya umum akan datang.

"Kita sudah bersetuju untuk mengetengahkan calon muda supaya dapat menjadi barisan pelapis kepada kepimpinan yang sedia ada," katanya kepada pemberita selepas merasmikan projek bekalan air luar bandar di Kampung Kuala Sibuti di sini, Selasa.

Katanya hanya rakyat yang akan dapat menentukan sama ada akan terus menyokong pemimpin yang sudah berumur ataupun memilih mereka yang lebih muda.

Mohd Shafie, yang juga Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, berkata beliau yakin Sabah dan Sarawak akan terus kekal sebagai kubu kuat BN dalam pilihan raya umum akan datang.

Menurutnya tiada sebab untuk rakyat Sabah dan Sarawak untuk memberi sokongan kepada pihak pembangkang yang baru-baru ini mempersoalkan keputusan kerajaan untuk menyalurkan peruntukan besar kepada kedua-dua negeri ini.

Katanya kemudahan asas khususnya di luar bandar Sabah dan Sarawak masih kurang dan memerlukan peruntukan yang besar untuk dibangunkan.

Hakikat inilah yang menjadi landasan kepada kerajaan untuk memberikan keutamaan kepada Sabah dan Sarawak supaya rakyat khususnya di luar bandar dapat menikmati pembangunan yang lebih baik lagi, katanya.

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More