Wednesday, December 28, 2011

PAS Jadi Parti Ramalan Pula?!!!

Selepas memutuskan untuk menggugurkan Negara Islam dan menggantikan kepada Negara Kebajikan, Setiausaha Agung PAS kini menjadi ahli nujum?!?!  Mustafa Ali telah memberi ramalan!!??  Ramalan umpama ahli nujum?!!  Selepas ini apa pula?!!?  Sebelum ini Nik Aziz digelar Nabi!??  Anwar Ibrahim pula menjadi Imam Mahdi?!!?  Pelik betullah perangai Pakatan Rakyat yang haram ini!??!
Pas Ramal Pilihan Raya Umum Mac Depan 
 
28 Disember, 2011 16:31 PM
 
KUALA LUMPUR, 28 Dis (Bernama) - PAS meramalkan pilihan raya umum ke-13 akan diadakan Mac tahun depan dengan Parlimen serta Dewan Undangan Negeri (DUN) akan dibubarkan paling cepat selepas sambutan Hari Tahun Baru Cina pada 23 Jan.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali berkata selepas dibubarkan, masih ada tempoh 60 hari untuk mengadakan pilihan raya dan secara kasarnya tarikh berkenaan akan jatuh pada bulan Mac.

Ini termasuk tempoh untuk penamaan calon dan persediaan-persediaan lain, katanya.

"Sebenarnya kita sudah bercakap mengenai perkara ini sudah lama iaitu dua atau tiga bulan lepas. Pilihan raya umum tak akan diadakan pada 2011," katanya kepada Bernama di sini Rabu.

Mustafa berkata Barisan Nasional (BN) akan mengambil peluang untuk mendekatkan diri dengan masyarakat Cina pada sambutan Tahun Baru Cina nanti.

Beliau berkata pilihan raya juga perlu diadakan dalam tempoh itu kerana mendakwa kerajaan bimbang dengan krisis ekonomi di Amerika Syarikat dan Eropah akan memberi kesan kepada negara.

Sementara itu, dalam web rasmi PAS, Mustafa berkata jangkaan itu dibuat berdasarkan laporan media dan ramalan awal tentang status ekonomi negara.

Beliau juga berkata PAS tidak mengharapkan masalah dalaman Umno dan BN untuk menang pilihan raya akan datang.

Tempoh penggal Parlimen sekarang hanya akan berakhir pada Mac 2013.

-- BERNAMA

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More