Monday, November 21, 2011

PKR Memang Tong Kosong!!???

Memang tidak disangkal lagi bahawa PKR memang akan berbunyi seumpama tong kosong!!??  Itulah perumpamaan yang jelas mencerminkan penyokong PKR.  Mereka pandai dan berani!!!???  Dua sikap utam penyokong PKR yang jelas dan nyata!!??  Pandai berselindung seumpama talam dua muka apabila berhadapan dengan YB dari BN!!??  Mereka akan memberi pujian yang paling tinggi dan lantang agar mendapat segala jenis keperluan yang mereka ingini seperti projek dan tender kerajaan!!???  Mereka berani menikam dari belakang apabila orang tidak sedar bahawa itu angkara jahat PKR!!???

Segala projek kerajaan akan diburukkan tetapi tangan mereka juga yang pertama kali akan menadah apabila terdengar bantuan dari kerajaan!!??  Mereka ini telah diajar dan dididik oleh AlJuburi!!?  Kalian semua sudah mendengar topik yang sama diulang dan dilaungkan oleh Aljuburi!!??  Pergi bilik operasi BN pakai baju BN dan makan makanan BN?! Lepas itu pergi ke bilik PKR dan pakai baju PKR serta gantung poster PKR!!??

Orang sedemikianlah yang banyak terdapat dalam PKR sekarang ini yang menanti masa untuk membalas dendam.?!?!!  Sekian lama mereka menanti dalam PKR untuk projek, jawatan dan habuan?!!  Namun hanya kroni terdekat AlJuburi sahaja yang dapat banyak habuan!!!???  Ini menyebabkan mereka kini kembali kepada BN!!???  

Sejauh manakah BN akan bersekongkol dengan orang sedemikian!???  Tunggulah pada masa yang sesuai kelak!??  Akan dikupas strategi BN menangani orang sedemikian!!???

Datuk Fadillah kali ini menunjukkan belangnya dengan menyangkal dakwaan PKR dibawah!!!
Fadillah sangkal pertarungan sengit dengan PKR

Posted on Utusan Borneo November 21, 2011, Monday


KUCHING: Ketua Pergerakan Pemuda Parti Pesaka Bumiputera Bersatu Sarawak (PBB) Datuk Fadillah Yusof menyangkal dakwaan bahawa PBB kini berhadapan pertarungan sengit dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Beliau yang ditemui selepas Program Mesra Rakyat P.194 Petra Jaya di pekarangan bangunan surau lama Kampung Matang Batu 10 di sini semalam nyata tidak bersetuju apabila partinya dikatakan berhadapan dengan persaingan hebat daripada PKR.

Persaingan kuat? Saya tidak rasa ada persaingan kuat antara PBB dan PKR. Apa yang kuat ialah dari segi suara-suara sumbang mereka sahaja,” katanya.

Tambahnya, apa yang mereka tahu lakukan ialah bercakap sahaja dan mengapi-apikan apa yang dilakukan oleh Barisan Nasional (BN).

“Mereka lupa selepas lima tahun di mana kedudukan negara kita Malaysia dalam usaha mencapai status negara berpendapatan tinggi dan negara maju.

Pembangkang sudah pasti akan cuba memburuk-burukkan perkara baik yang telah dilakukan oleh BN,” katanya.

Ditanya mengenai peluang BN pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang, beliau yang juga Ahli Parlimen Petra Jaya yakin BN mampu memberikan impak yang besar berdasarkan prestasi kini.

“Apa yang penting kini ialah kita mesti bekerjasama sebagai BN. Pembangkang memang suka membangkitkan apa sahaja dan menuduh BN tidak melakukan perkara yang baik,” ujarnya.

Ditanya mengenai kemelut yang sedang Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) kini, Fadillah berkata apa yang penting ialah mereka mesti fokus, bekerjasama antara ahli, elak krisis peribadi dan lakukan perkara baik untuk rakyat.

“Dengan itu saya yakin, SUPP akan diterima bukan sahaja di kalangan masyarakat Cina tetapi juga di kalangan bukan Cina,” ujarnya.

Terdahulu pada majlis tersebut Fadillah yang juga Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi merasmikan Pejabat Gerakan Daya Wawasan Kampung Matang Batu 10.

Beliau turut melakukan ucapara menepung tawar peserta berkhatan melibatkan kanak-kanak seramai 25 orang.

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More