Wednesday, November 2, 2011

Lagi DAP Lim Guan Eng Dirempit Rasis?!!!

LGE terkejut apabila Mat Rempit pun boleh buat demo liar di Pulau Pinang?!!  Mungkin dia ingat orang merempit ini kurang cerdik?!!  Kalau diikutkan skil mat rempit inilah paling tinggi memandangkan mereka terpaksa bergerak dengan laju sambil melakukan aksi tersendiri dan mengimbangi badan dan memastikan tidak melakukan kerosakan ke atas motosikal dan badan mereka!??

Sedangkan Tsy Koon pun jatuh basikal?!!! Bagaimana pula LGE?  Pandaikah Tuan Ketua Menteri naik motosikal dan mampukah Tuan Ketua Menteri hidupkan motosikal dengan kaki sendiri?!!!  Agaknya akibat daripada kekurangan skil maka motosikal pun tidak akan bergerak atau pun belum seminit LGE dah jatuh tergolek!!????

Jangan suka memperkecilkan kebolehan manusia akibat terlalu mengikut jari telunjuk syaitan puckatan!!!??? Jangan suka memainkan isu perkauman, kena panggil rasis tidak mahu pula???  Mungkin mahu jadi Ketua Kampung yang baru kepada kampung buah pala???  Mana mungkin sebab kampung itu sudah dirobohkan cuma tinggal kampung buah dada!!???

Mengapa polis tidak halang demontrasi liar Mat Rempit?

2 November 2011

GEORGETOWN,– Demontrasi liar membabitkan kira-kira 200 Mat Rempit di perkarangan Komtar dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang baru-baru ini tanpa dihalang secara serius oleh pihak polis telah menimbulkan tanda tanya.

Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang, Datuk Mansor Othman berkata, demonstrasi bermotosikal yang menyebabkan kesesakan lalu lintas itu kelihatan agak tersusun, seolah-olah didalangi oleh pihak pembangkang.

Katanya lagi, baju kuning dengan kata-kata “LGE rasis” yang dipakai oleh Mat Rempt berkenaan juga cuba membawakan masej yang sering ditohmah oleh UMNO selama ini, iaitu kononnya Ketua Menteri Lim Guan Eng adalah seorang pemimpin yang rasis.

“Kalau mereka nak menuntut sebuah litar lumba, mereka tidak akan memakai baju ‘LGE rasis’ kerana rasis dan ‘racing’ (perlumbaan) maksudnya sangat berbeza.
“Demonstrasi mereka begitu organised atau terancang, mustahil dirancang oleh Mat Rempit,” ujar beliau, merujuk kepada kumpula-kumpulan pelumba haram yang biasanya berkeliaran tak tentu arah di jalan raya.

Beliau juga berkata, ada kemungkinan kumpulan penunjuk demontsrasi itu bukan Mat Rempit yang sebenar tetapi dari kalangan pemuda dan mungkin juga pelajar sebuah sekolaj dari sebuah dareah di Pulau Pinang diperalat untuk berbuat demikian.

Ketua Menteri Pulau Pinang pula mempersoal tindakan polis kerana dilihat tidak membuat sekatan serius ke atas demonstrasi liar berkenaan.

Macam mana 200 Mat Rempit berani mencabar sebuah kerajaan negeri kalau tidak mendapat sokongan pihak tertentu…Mat Rempit boleh bersuka ria, seolah-olah dibenarkan oleh polis mengadakan perhimpunan (liar) dari Komtar ke Dewan Undangan Negeri (Pulau Pinang),” ujarnya.

Katanya, orang Melayu Pulau Pinang sendiri tidak menyukai sikap merempit di kalangan golongan muda Melayu kerana mengganggu ketenteraman awam. – Baghalkini.com

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More