Sunday, November 6, 2011

Zaid Ibrahim Simpan Hasrat Untuk Jadi Perdana Menteri?!!!

KITA hari ini mengumumkan hasrat untuk menjadi Parti Pemerintah?!!   Mereka tidak mahu dilabelkan sebagai parti pengacau.  Untuk itu, Zaid akan menurunkan lebih banyak calon yang pasti menang atau meraih banyak undi agar KITA dapat memperolehi majoriti dalam PRU-13 kelak!???  Parti KITA belum lagi pernah memegang sebuah negeri tetapi sudah bercita-cita tinggi.  Kata pepatah, kalau kail panjang sejengkal, jangan menduga lautan dalam?!!!   Sudah tentulah KITA bersedia dari segi jentera parti untuk menumbangkan kerajaan dan parti pakatan haram sekaligus agar memberi laluan kepada Zaid untuk menjadi Perdana Menteri!!??

KITA Bercita-cita Jadi Parti Pemerintah - Zaid

05 November, 2011 19:03 PM

KOTA BAHARU, 5 Nov (Bernama) -- Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (KITA) akan meletakkan banyak calon untuk bertanding dalam pilihan raya umum ke-13 kerana ia mahu menjadi parti pemerintah dan bukan parti pengacau seperti yang dilabel oleh pihak tertentu, kata Presidennya Datuk Zaid Ibrahim.

Sambil berkata Kita merupakan parti politik alternatif terbaik untuk rakyat kerana ia memperjuangkan kesejahteraan insan di negara ini, beliau berkata parti itu tetap dengan hasrat untuk menjadi parti pemerintah dan bukan parti pengacau mahupun pemecah undi.

"Kita bermatlamat menjadi parti pemerintah dan bukannya parti untuk merebut jawatan Perdana Menteri. Sebab itu kita mahu meletakkan calon sebanyak mungkin di kawasan yang difikirkan sesuai bagi memastikan kemenangan dalam pilihan raya umum nanti," katanya kepada Bernama.

Beliau diminta mengulas kenyataan beberapa pemimpin politik di Sabah dan Kedah yang menyifatkan KITA sebagai parti pengacau apabila berhasrat bertanding banyak kerusi dalam pilihan raya akan datang.

"Kita bukan parti main-main atau parti untuk memecah undi rakyat. Malah parti ini memberi peluang rakyat buat pilihan, sebab itu kita mahu bertanding di semua kawasan yang mampu dan difikirkan sesuai dan sekaligus menjadi parti pemerintah.

-- BERNAMA

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More